IAN RAMON – Vindecare Reconectiva si Reconectare axiotonala

Cateva cuvinte despre reiki

Ce este Reiki?

Practica Reiki reprezinta o forma de terapie alternativa holistica ce are scopul de a trata afectiunile fizice, psihice si spirituale ale omului. Cuvantul Reiki este format din cuvintele japoneze rei’ si ki’, care in traducere bruta inseamna “energia universala a vietii”.

Provenienta

Aceasta forma de medicina alternativa a fost dezvoltata in anul 1920 de catre japonezul Mikao Usui, in timpul unei meditatii de 21 de zile pe muntele Kurama. Din 1920 pana la moartea lui, in 1926, acesta a invatat peste 2000 de studenti cum sa practice Reiki. 16 dintre acesti 2000 de studenti i-au dus invataturile mai departe, popularizand practica Reiki pana in zilele noastre.

Practica

Terapia Reiki se bazeaza pe canalizarea energiei universale a vietii prin intermediul mainilor unui vindecator, catre corpul persoanei ce prezinta una sau mai multe afectiuni. Sursa acestei energii nu este practicantul Reiki – el este un simplu intermediar, experimentat in a chema energia universala a vietii si a o transmite mai departe.

Energia universala este folosita de catre terapeut pentru a influenta sistemul de chakre ale pacientului. Scopul este de a repara diferitele dezechilibre pe care acesta le sufera pe parcursul vietii. In invataturile budiste, chakrele reprezinta punctele forte ale organismului, iar dezechilibrele aparute la nivelul lor determina diferite afectiuni fizice sau psihice.

Terapia Reiki este frecvent utilizata pentru tratarea afectiunilor de natura spirituala si emotionala precum starile de apatie si depresie – considerate a fi cauzate de un blocaj la nivelul chakrei plexului solar.

Tratamentul afectiunilor fizice este posibil, insa necesita interventia unui practicant Reiki experimentat si de un program de tratament indelungat, care nu garanteaza vindecarea.

Simboluri

Maestrii Reiki folosesc uneori simboluri pentru a-si putea concentra energiile cu mai multa intensitate asupra locurilor in care exista afectiuni grave si greu de tratat.

Fiecare dintre aceste simboluri are intrebuintari specifice, utilizabile in timpul terapiei afectiunilor. Cel mai des intalnite sunt urmatoarele:

Simbolul Puterii

Simbolul puterii este unul dintre primele simboluri invatate de catre practicantii Reiki. Acesta este folosit pentru imputernicirea si purificarea chakrelor, cat si pentru protejarea lor pe termen lung.

Simbolul Puterii

Simbolul Armoniei

Simbolul Armoniei este folosit pentru a echilibra emisferele cerebrale. Partea stanga a acestuia reprezinta emisfera analitica, datorita colturilor rigide pe care le prezinta. Partea dreapta reprezinta emisfera emotionala a creierului, ilustrata prin prezenta formelor armonioase si rotunjite.

Folosirea acestui simbol ajuta atat la calmarea afectiunilor emotionale, cat si la eliminarea emotiilor blocate in organism.

Simbolul Armoniei

Simbolul Conexiunii

Simbolul conexiunii trece de bariera spatiului si a timpului, si conecteaza intreg universul. Este folosit pentru vindecarea la distanta – atat in spatiu, practicantul putand sa ajute pe cineva care se afla pe cealalta parte a lumii, cat si in timp – practicantul putand chiar sa proiecteze ajutorul catre situatiile in care va avea nevoie in viitor.

Simbolul Conexiunii

Simbolul Maestru

Acesta este cel mai puternic simbol, si poate fi folosit numai de catre maestrii Reiki. Este un simbol folosit pentru imputernicire si vindecare.

Simbolul Maestru

Simbolul Completarii

Simbolul completarii – numit si “sarpele de foc”, este folosit pentru vindecarea energiei Kundalini si pentru alinierea Chakrelor.

Simbolul Completarii

Grade

Practicantii Reiki sunt organizati in 3 grade:

Gradul 1

Gradul 1 este nivelul de inceput al celor initiati in practica Reiki. La acest nivel, studentii inca invata sa practice aceasta forma de terapie la un nivel de baza.

Gradul 2

Gradul 2 este un nivel intermediar intre initiati si maestri – inainte de promovarea la nivelul 2, se recomanda ca studentii de gradul 1 sa astepte cel putin o luna pentru a permite corpului lor sa se adapteze noilor forme de energie pe care le experimenteaza. Studentii avansati la gradul 2 pot folosi de 4 ori mai multa energie decat cei de gradul 1.

Gradul 3

Gradul 3 este nivelul maestrilor (considerat si nivelul invatatorilor) – acestia sunt cei mai experimentati si capabili practicanti Reiki, si sunt singurii care pot oferi acelasi titlu si altora.

Acestea fiind spuse, vom incheia prezentarea conceptului Reiki cu felul in care am ajuns sa interactionez cu persoanele care practica acest tip de medicina alternativa.

Din 2013, cand am inceput sa ofer in Romania si in alte tari sedintele de Vindecare Reconectiva si Reconectare, am avut zeci de Maestrii Reiki si radiestezisti de grade mari (8,9,10) care au venit sa le fac activarea meridianelor axiotonale. Afla mai multe detalii pe www.ianramon.ro/reconectarea.

Toti maestri cu care am avut contact au spus ca nu au m-ai trait o asemenea experienta si ca intr-adevar Reconectarea le-a oferit posibilitatea de a accesa informatii la un nivel superior constiinta!

Poti vedea o parte din experientele acestora chiar pe pagina cu marturii www.ianramon.ro/marturii

Reconectarea nu este doar de 12x mai puternica decat Reiki ci cuprinde si zeci de alte canale de cosmoenergie care iti ofera posibilitati de crestere mult peste ceea ce ai trait pana acum.

O asemenea sedinta nu este doar o simpla initiere ci si un progres mare, ce declanseaza CRESTEREA energiei tale in toate ariile vietii, a capacitatilor tale intuitive si totodata o EXPANSIUNE in nivele noi de constiinta.

Afla mai multe detalii pe www.ianramon.ro/reconectarea.

Articolul ar fi util si pentru alte persoane? da-i un share
Facebook share
WhatsApp
Telegram
Twitter share
citeste in continuare

lasă un comentariu: