Mintea logică îți poate distorsiona realitatea atunci când nu-i conectată la mintea ta Spirituală.
Ai întâlnit oameni care parcă nu au suflet? Execută niște ordine exact ca un robot și parcă nu te poți conecta la sufletul ceiluilalt. Acesta e un exemplu extrem când datorită unor traume emoționale te retragi în creierul logic, rece, pur rațional.
Majoritatea oamenilor fluctează între logică și inteligența intuitivă a inimii. Cu cât iei deciziile intuitiv cu atât mai bine îți vor merge lucrurile.
Mai jos o să îți scriu o listă cu cele 10 moduri în care creierul logic îți poate distorsiona realitatea și îți dau soluțiile care te ajută să rămâi conectat la sufletul tău ca să iei cele mai bune decizii în viață.
Cum să folosești acest articol eficient? Să observi la tine sincer care dintre cele 10 moduri de gândire le faci cel mai des, să notezi când, unde ți se întâmplă și să începi să aplici soluțiile menționate. Observă diferența în rezultate. Este mai bine?!
1. GÂNDIREA TOTUL SAU NIMIC
Vezi lucrurile în 2 categorii alb sau negru. Dacă performanța ta nu este perfectă, te vezi ca un eșec total.
SOLUȚIA: începi să vezi nuanțe, culori. În loc de sunt puternic sau nu sunt puternic, gândește CÂT DE puternic sunt?
2. EXTRAGENERALIZARE
Vezi un singur eveniment negativ ca un tipar de înfrângere fără sfârșit.
SOLUȚIA:
gândește în pași mici și obișnuiește-te să măsori progresul în pași mici. mai ales când sunt traume emoționale, o greșeală, o pierdere, îți poate activa trauma că nu ești bun, tu nu poți încât renunți să mai încerci. De fapt asta e problema că renunți prea repede.
3. FILTRARE MENTALĂ NEGATIVĂ
Alegi un singur detaliu negativ și te oprești, te focusezi exclusiv asupra lui, astfel încât viziunea ta asupra întregii realități începe să devină întunecată, precum picătura de cerneală care decolorează întregul pahar de apă.
SOLUȚIA:
Ai auzit că buturuga mică răstoarnă carul mare?! Datorită legii atracției când 99 de lucruri îți merg bine și unul merge prost și îi dai prea multă atenție, atunci toate 99 pozitive devin negative !!
Și invers este valabil.
ignoră aspectele negative și caută-le pe cele pozitive. ORICE trebuie să aibă un aspect pozitiv. Nu există nimic 100% negru sau alb pentru că o extremă nu poate exista fără cealaltă. Deci doar să găsești aspectele pozitive – ele sunt acolo deja.
4. DESCALIFICAREA POZITIVULUI
Respingi experiențele pozitive insistând că „nu contează” dintr-un motiv sau altul. În acest fel poți menține o credință negativă care este contrazisă de experiențele tale de zi cu zi.
SOLUȚIA:
Trebuie să observi de ce insiști că acea credință a ta e singurul adevăr, DE CE menții o credință care e contrazisă de fapte?! cu ce te ajută de fapt? pot fi multe motive: vreau să am dreptate, nu cred că se poate altfel, încerci să pari ceea ce nu ești, îți e teamă/rușine să recunoști că ideea ta nu-i singurul adevăr, vrei să deții controlul și atunci menții ferm că doar ideea ta e corectă.
5. SĂRIND LA CONCLUZII
Faci o interpretare negativă, deși nu există fapte certe, obiective care să susțină în mod convingător concluzia. Există două versiuni:
A. Citirea minții: Tragi în mod arbitrar concluzia că cineva reacționează negativ față de tine dar nu verifici asta în mod concret.
b. Ghicești: anticipezi logic că lucrurile vor merge prost și te simți convins că predicția ta este un fapt deja stabilit.
SOLUȚIA:
să nu mai sari la concluzi :)))) evident. aici soluția reală e comunicarea – ÎNTREABĂ nu mai presupune. iar B) anticiparea – este mai dificil de ieșit din ea dacă te-ai obișnuit într-un fel pentru că legea atracției îți aduce exact ce crezi. Dacă te-ai obișnuit să anticipezi ceva negativ atunci vine exact așa dar din cauză ca AI CREAT, nu ai anticipat. Ai creat energia și ai primit aceiași vibrație.
6. DRAMATIZARE, EXAGERARE prin MĂRIRE sau MINIMIZARE
Exagerezi importanța lucrurilor (cum ar fi o greșeală a ta sau realizările altcuiva) sau micșorezi lucrurile în mod inadecvat până când acestea par foarte mici (cum ar fi calitățile tale sau imperfecțiunile celuilalt om).
SOLUȚIA: MARE sau MIC este RELATIV !! asta este de realizat aici. Ceea ce ție ți se pare mic, pentru alții e ceva mare.
De exemplu poți câștiga 5000 de euro pe lună și să te simți WOW ce mulți bani fac până dai de cineva care face 100.000 pe lună și o să ți se pară puțin de fapt ce faci tu. Ideea este că e un joc al minții. Depinde cu ce compari!! trebuie să te uiți cu CE sau cu CINE te compari.
Soluția = schimbă comparația!!
7. RAȚIONAMENTUL EMOȚIONAL
Presupui că emoțiile negative reflectă cum sunt lucrurile cu adevărat: „Eu m-am simțit foarte rău acolo, m-a frustrat rău și de aia nici George sau copii nu trebuie să meargă acolo că e ceva rău.”
Soluția = să înțelegi scala emoțională, cum funționează mecanic emoțiile și să ai practică de conectare la Sinele tău Spiritual.
Clarificarea sistemului emoțional o explic în detaliu într-un program transformațional avansat Arta Vindecării Energetice.
8. OBLIGAȚII AUTO-IMPUSE (TREBUIE, AR TREBUI)
Încerci să te motivezi prin cuvinte de genul trebuie sau nu ar trebui. De parcă ar fi o lege sau o singură cale pe care să mergi. De fapt tu singur îți impui niște limitări, niște obiective obligatorii dar este pur mental nu vine din suflet. Consecința emoțională este vinovăția.
Din punct de vedere spiritual NU TREBUIE să faci nimic! Nu ai nici o obligație și nici nu vei fi pedepsit.
Iar când îți îndrepți afirmațiile acestea de obligație (pretenții, așteptări) către ceilalți (CEILALȚI TREBUIE SĂ…) simți furie, frustrare și resentimente pentru că ceilalți sigur fac diferit decât crezi tu.
Soluția: TREBUIE să accepți că oamenii sunt diferiți și gândesc diferit și nu au nici o obligație față de tine (spiritual vorbind). TREBUIE să accepți că oameni nu sunt conștienți de Sinele Spiritual, de dorințele reale ale sufletului întotdeauna
Și astfel chiar dacă material vorbind au contract, sau promit ceva verbal, ei tot după cum le dictează energia vor face (pot să vrea ceva logic, dar energetic să nu fie capabili).
Și am zis trebuie să accepți în contextul în care dacă nu accepți asta o să continui să te frustrezi și te enervezi toată viața. Adică dacă tu ai o vibrație bine aliniată (sau o credință puternică în ceva) … nu înseamnă că toți trebuie să o aiba sau că o au deja.
9. ETICHETARE negativă
Aceasta este o formă extremă de suprageneralizare. În loc să descrii clar eroarea ta, atașezi un eticheta negativă pentru tine: „Sunt un prost”. Când comportamentul altcuiva te freacă într-un mod neplăcut pentru tine, îi atașezi o etichetă negativă: „Este un idiot”. Etichetarea negativă implică descrierea unui eveniment cu un limbaj foarte colorat și încărcat emoțional negativ.
SOLUȚIA:
Nu mai eticheta ci observă pragmatic, faptele. Descrie acțiunile exact cum se întâmplă. mi-a vorbit cu cuvinte care nu-mi plac, în loc de m-a înjurat cretinul. Îți dă o stare emoțională mult mai bună. Da este de muncă aici – efort de concentrare să nu te mai ia emoțiile pe sus.
Aici am avut rezultate extraordinar de bune cu clienții care au făcut ședințe private cu mine de Vindecare Reconectivă – în 3 ședințe pur și simplu nu se mai enervau la factorii vechi de stress. Este o echilibrare emoțională fff profundă. Desigur și eu sunt așa de mic copil și poate nu-i neapărat metoda cât energia mea care le recodează câmpul energetic.
10. ÎNSUȘIRE ERONATĂ
Te vezi ca fiind cauza unor evenimente externe pentru care de fapt tu nu ai fost principalul responsabil. De obicei înveți să faci asta de la părinții care erau specialiști la arătat cu degetul, de a învinovăți pe alții pentru problemele create de ei. Așa mult ți-au repetat că tu ești de vină pentru ce nu-I bine în viața altora încât ajungi să ți se pară normal să simți asta. Emoțional se simte ca vinovăție. Iar emoția asta îți comunică tocmai că ideea / gândul respectiv este greșit, pentr că sufletul tău nu privește așa.
SOLUȚIA?
Terapia :)) din vinovăție trebuie să te antrenezi să ieși. nu-i ca un buton ON/OFF. eu am reușit să mă imunizez destul de repede când eram copil pentru că părinții m-au dus în tabere spirituale, mama m-a încurajat să comunic cu îngerii și îmi auzeam Sinele Spiritual. Acesta mi-a zis clar tot timpul să nu mă mai simt vinovat pentru că acea idee nu vine de la Dumnezeu. Dumnezeu nu pedepsește pe nimeni. Pedeapsa, răzbunarea sunt concepte umane iar Dumenzeu mă iubește necondiționat. Când fac ceea ce dorește sufletul meu să îmi dau voie să mă simt bine indiferent de judecata altora.
La vindecarea vinovăției sunt foarte eficient pentru că am avut un mecanism intern puternic și nu am căzut în acea capcană pe termen lung.
Sunt persoane care te fac să te simți vinovat din privire, au așa o energie dominatoare incredibilă.
Pentru asta nu pot face vindecări în scris, doar prin transmisia de energie și ghidare conștientă.
Sunt niște straturi de credințe care trebuie realiniate gradual … nu-i una ci sunt mai multe și depinde de persoană, de context. Eu percep în aura persoanei credințele respective și efectiv știu care sunt cele mai intense, cele mai slabe și te ghidez gradual către a slăbi vinovăția până când emoția de vinovăție își pierde puterea. Astfel începi să simți conexiunea cu sufletul tău, cu starea de pace și încredere în tine.
Dacă vrei un ajutor din partea mea pentru rezolvarea conflictelor tale interioare, ca să treci la următorul nivel în evoluția ta spirituală scrie-mi în formularul de contact de la finalul paginii.
Îți recomand să vezi pagina de Reconectare și să programezi o ședință.
Sper că ți-au fost de folos aceste idei de clarificare.