IAN RAMON – Vindecare Reconectiva si Reconectare axiotonala

5 obiceiuri ale oamenilor echilibrati emotional

Iată cinci obiceiuri care iti pot aduce un echilibru emoțional deosebit:

  1. ÎN LOC SĂ REACȚIONEZE PE BAZA TRECUTULUI, EI RĂSPUND INTUITIV.

O reacție este o izbucnire de emoție, care este în mod obișnuit condusă de ego-ul nostru (deci suntem mai predispuși să reacționăm pe baza experientelor trecute, atunci când suntem deconectați de noi înșine). Ar putea dura doar o secundă înainte ca intuiția noastră să pătrundă și să ofere o anumită perspectivă sau sa ai o intuitie asa clara si puternica incat actionezi instant in directia Sinelui Superior. Când ne simțim negativ, neplacut după ce am interactionat cu o persoana sau dupa un eveniment, acesta este un semn ca am reacționat mai degrabă decât sa răspundem. Cand raspunzi la o situatie sau persoana din aliniere energetica cu Sinele tau Superior, te vei simti in echilibru interior, stabil(a), in putere cu un sentiment ca ai facut ce trebuie, ai raspuns cu sinceritate si adevar interior, indiferent ca ceiluilalt nu-i convine, adica ego-ului celeilalte persoane. Sufletul nu se supara niciodata pentru ca stie ca nimeni nu a venit aici sa faca pe placul altor persoane ci fiecare OM a venit pentru calatoria sa unica si va gasi persoanele, evenimentele in rezonanta cu vibratia sa.

Deci urmareste fluxul tau mental si observa care GAND sau GANDURI te-a deturnat de la a-ti urma INTUITIA. Apoi imagineaza-ti cum ar fi fost sa-ti urmezi intuitia si observa CUM TE SIMTI in timp ce-ti imaginezi asta. Propuneti sa actionezi pe viitor doar din acea STARE de alinire.

Cand traiesti in prezent este mult mai usor sa faci fata emotiilor tale si sa le vezi exact ca ceea ce sunt EMOTII. Daca te lasi prins de trecut (“ah iar se repeta, iar face asa… nu s-a schimbat nimic .. etc.”) atunci ramai in vortexul negativ, dar poti sa traiesti in prezent si sa actionezi la impulsul INTUITIEI, SINELUI tau AUTENTIC (Sufletul) care te ghieaza moment de moment.

  1. ACCEPTA REALITATEA si ONOREAZA EMOTIILE TALE

Nimeni nu vrea sa fie depresiv sau suparat sau nervos pentru ca nu se simte bine. Insa cateodata te trezesti cu astfel de emotii datorita unor declansatori: cuvinte sau actiuni ale unor persoane. Poate nu ai vrea sa te simti negativ dar acele emotii le ai, au iesit la suprafata. Accepta. Si proceseaza-le. Respira profund, plimba-te prin in natura 30-60min, uita-te la orice iti reda starea de bine si echilibru. Nu incerca sa te lupti cu nimeni cand esti intr-o vibratie joasa pentru ca nu faci decat sa inrautatesti situatia. Ceea ce ne duce in urmatorul obicei.

  1. AI RABDARE SI COMPASIUNE FATA DE TINE

Toata lumea ar momente de cadere. Sportivii evolueaza si ajung olimpici doar prin incercari. Cad se ridica, mai incearca pana ajung la asa o perfectiune a miscarii incat devin un fenomen incredibil pentru persoanele care nu practica deloc acel sport. Insa necesita rabdare, consecventa, practica.

Accepta ideea ca este in regula sa mai cazi emotional si intotdeauna vei gasi solutii. Priveste-o ca pe o renovare emotionala. Ceva vechi se desprinde si incepi un nou ciclu. In acele momente in loc sa iti dai in cap singur(a) prin ganduri care se simt negativ (“mie niciodata nu-mi iese, eu nu pot, nu o sa pot, nu sunt buna la asta etc.)  incepe sa pui ganduri de compasiune care sa te incurajeze, sa te echilibreze (“este ok sa nu-ti iasa din prima, este in regula sa incerci, esti intr-un proces de invatare, apreciaza-te asa, ai ritmul tau, poti deveni mai bun(a), continua si asculta ghidarea interioara. Orice sportiv olimpic a muncit intensiv sa ajunga la performante. Esti foarte bine asa cum esti, apreciaza fiecare moment al evolutie tale. ”

Cand un pictor picteaza o lucrare, oare ce este cel mai important sa il termine cat mai repede sau sa savureze fiecare moment al picturii, al creatiei ?

Cand un canteret canta o piesa oare abia asteapta sa o termine sau savureaza, traieste fiecare moment, fiecare sunet?

Tu savurezi momentele din viata ta?

  1. SE MISCA FIZIC

Viata este MISCARE, iar MISCAREA este VIATA. Corpul fizic are nevoie de miscare. Exista mii de cazuri de oameni care au murit datorita ca au fost fortati sa stea nemiscati. Nimeni nu suporta sa stea degeaba pe loc nici 30 minute ca sa nu mai vorbim de zile in sir… Fara miscare fizica energia emotionala stagneaza si se blocheaza in corp. PLUS ca adu-ti aminte, corpul tau fizic este 80% APA, este ca vas plin cu apa. Probabil ai auzit intelepciunea in strabuni ca “apa statuta se impute”. Asa si omul daca sta pe loc, apa interioara stagneaza si se deterioreaza zilnic. MISCARE fizic + HIDRATARE = Viata sanatoasa si lunga. Referitor la hidratare ar fi o discutie mai lunga pentru ca doar anumite ape hidrateaza. Daca vrei detalii intreaba-ma.

 

  1. NU ASTEAPTA RECUNOSTINTA sau FERICIREA CA BONUS, CI O PRODUC ACTIV

Starea de fericire si recunostinta aduc un echilibru emotional si o sanatate fizica foarte buna. Intrebarea este astepti fericirea sau multumirea sa vina datorita altor persoane sau evenimente? Sau lucrezi sa o generezi activ?

Unul dintre cele mai eficiente exercitii de a-ti genera recunostinta este sa faci o lista zilnic cu aspectele din viata ta pentru care esti recunoscator (recunoscatoare). Include si lucrurile ti se par normale dar nu toate lumea le are: pot sa vad, sa aud, sa simt, sa merg singur(a), sa am toate organele in corp etc.

Daca din 200 de aspecte doar unul este negativ si te focusezi pe acela, atunci si restul 199 se vor strica. Daca din 199 de aspecte negative te vei focusa doar pe unul care este pozitiv atunci TOATE cele 199 se vor imbunatatii gradual devenind pozitive daca reusesti sa-ti pastrezi suficient atentia pe cel pozitiv.

Pentru sanatatea ta deplina,

IAN RAMON

Articolul ar fi util si pentru alte persoane? da-i un share
Facebook share
WhatsApp
Telegram
Twitter share
citeste in continuare

lasă un comentariu: