IAN RAMON – Vindecare Reconectiva si Reconectare axiotonala

Tehnica Coerenței Rapide – 3 pași pentru a elibera rapid stresul și energiile negative

Îţi ofer aici o tehnică de vindecare foarte simplă și eficientă dezvoltată de Institutul HeartMath din California, SUA, pe baza cercetărilor realizate de-a lungul a peste 19 ani de cercetare asupra inteligenţei inimii şi managementul stresului. Este un institut cu renume la nivel mondial iar printre principalii săi clienţi corporate care folosesc cu succes tehnicile şi tehnologia HeartMath se numără: Shell, Hewlett-Packard, Liz Claiborne, Cisco Systems, BP, Boeing, Sony, BART (Bay Area Rapid Transit), Unilever, numeroase spitale, agenţii federale şi de stat şi armata S.U.A..

În esenţă prin această tehnică îţi poţi aduce rapid ritmul inimii în coerenţă. Coerenţa este un termen folosit de oamenii de ştiinţă pentru a descrie o stare fiziologică foarte eficientă în care sistemul nervos, cardiovascular, hormonal şi imunitar lucrează împreună eficient şi armonios. Prin practicarea stării de coerenţă poţi elibera întreg organismul de stres, poţi vindeca traume emoţionale, griji şi frici exagerate, poți vindeca relații vechi sau actuale, iar pe măsură ce practici vei observa o îmbunătăţire din ce în ce mai mare a stării generale de sănătate.

 

Cercetăriile Institutului Heartmath, din ultimii 19 ani, au adus contribuţii seminificative pentru înţelegerea ştiinţifică a psihologiei stresului, a interacţiunii inimă-creier şi a super performanţelor atleților olimpici.

În continuare voi descrie cei 3 pașii ai Tehnicii Coerenței Rapide practicată și recomandată de peste 100,000 de medici, terapeuţi, directori, manageri, profesori universitari şi atleţi cu renume din peste 50 de ţări. Ca să poţi paşi cu mai multă forţă şi încredere prin acest proces, permite-mi să punctez câteva aspecte de bază privind capacitatea inimii.

 

Un om sănătos este condus de inima nu de creier!

  • Studiile realizate de Institutul HeartMath au arătat că inima este cel mai puternic generator de energie electromagnetică din corpul uman?
  • Câmpul electric al inimii este de aproximativ 60 de ori mai mare în amplitudine decât activitatea electrică generată de creier?
  • Câmpul magnetic produs de inimă este cu mai mult de 5000 de ori mai mare în putere decât câmpul generat de creier.
  • Energia electromagnetică a inimii nu numai că înglobează fiecare celulă a corpului uman, ci se extinde în toate direcțiile în spațiul din jurul nostru.
  • Câmpul inimii tale atinge oamenii de lângă tine pe o rază de 2,8 – 3 metrii (și poate la nivele și mai subtile chiar mai mult!)
  • Semnalele cardiace a unei persoane poate afecta undele cerebrale ale alteia, și sincronizarea inimă-creier poate avea loc între două persoane atunci când acestea interacționează.
  • Cercetările efectuate la Institutul de HeartMath sugereaza că prin câmpul inimii se transferă informații. Inima este un operator important de transport de informații!
  • Acum poţi realiza că a doua inimă este inima energetică!

 

Care sunt cei 3 pași pentru a intra în starea de coerență?

Indiferent de situație, de specializarea ta, îți poți crea conștient, voit, starea de coerenţă în tot organismul în mai puțin de un minut urmând 3 pași simpli. 

Cum? Începând prin mutarea atenției asupra zonei din centrul pieptului, reglarea respirației și activarea unei emoții pozitive. Astfel îți vei schimba conștient ritmul undelor inimii, vei putea aduce variabilitatea ritmului cardiac în coerență. 

Folosind puterea inimii tale ca să echilibrezi gânduriile şi emoţiile, poţi dobândi energie, claritate mentală şi să te simţi bine rapid oriunde. 

Foloseşte Tehnica Coerenţei Rapide în special cănd începi să simţi o emoţie care te seacă de vitalitate cum ar fi: frustrare, iritare, anxietate sau mânie.

Tehnica Coerenţei Rapide te ajută să creezi o stare de coerenţă, oferindu-ţi astfel acces către inteligenţa inimii tale. Foloseşte puterea inimii tale ca să-ţi echilibrezi gândurile şi emoţiile, ajutându-te să atingi o stare de neutralitate, stabilă pentru o gândire clară. Este o tehnică puternică care te conectează cu zona energetică a inimii tale ca să te ajute să eliberezi stresul, să echilibrezi emoţiile şi să te simţi mai bine rapid.

Coerenţa Rapidă® te va ajuta să găseşti un sentiment de comfort şi armonie interioară care se va reflecta în ritmurile inimii. Inima este un generator primar de ritm în corpul tău, influenţând procesele creierului care controlează sistemul tău nervos, funcţia cognitivă şi emoţia. Ritmurile inimii mai coerente facilitează funcţionarea optimă a creierului, a comunicării creier-inimă, oferindu-ţi acces mai înalt către inteligenţa ta superioară, intuitivă, un nivel superior de claritate, creativitate, putere de concentrare și capacitatea de a lua decizii înțelepte. Când eşti în starea în care ritmuriile inimii sunt coerente, performanţa ta este maximă – este ceea ce atleţii numesc “zona”, “eram în stare”. 

Te simţi foarte sigur pe tine, clar, energic(ă), puternic(ă), echilibrat(ă) şi împlinit din interior.

 

Pasul 1: Atenţia pe inimă.

Puneţi atenţia în zona din jurul inimii, în centrul pieptului. Dacă, preferi, primele dă-ţi când încerci, pune mâna pe centrul pieptului că să te ajute să-ţi menţii atenţia acolo.

 

Pasul 2: Respiraţia Inimii.

Respiră adânc dar normal şi simte cum respiraţia intră şi iese prin centrul pieptului. Când inspiri simte ca şi cum respiraţia intră prin inimă şi în timp ce expiri simte cum iese prin acea zonă. Respiră încet şi natural, puţin mai adânc decât normal. Continuă să respiri confortabil până când iţi găseşti un ritm propiu care ţi se potriveşte.

 

Pasul 3: Activarea unei emoții pozitive

În timp ce menţii atenţia pe inimă şi respiraţia inimii, activează un sentiment pozitiv. Aminteşteţi o trăire pozitivă, un timp când te-ai simţit minunat în interiorul tău şi readu starea aceea ca şi cum intri în memorie şi o retrăieşti complet. Unul dintre cele mai uşoare metode de a genera un sentiment pozitiv, bazat pe trăirea din inimă este să-ţi aminteşti un loc special unde ai fost sau iubirea pe care o simţi pentru un prieten apropiat sau membru al familiei sau animăluţ. Acesta este cel mai important pas.


Coerenţa Rapidă® este utilă în special când începi să simţi o emoţie care te seacă cum sunt: frustrarea, iritarea, anxietatea sau stresul. Folosind Coerenţa Rapidă la pornirea emoţiilor negative mai puţin intense le poţi transforma în ceva pozitiv înainte să escaladeze în ceva grav. Această tehnică este în special utilă după ce ai avut vreo ieşire emoţională necontrolată întrucât te aduci repede în echilbru.

 

Poţi pune în aplicare Tehnica Coerenţei Rapide® oricând, oriunde şi nimeni nu va şti că o faci. Doar TU vei ști și în primul rând TU vei simți echilibrul, starea de bine. În mai puţin de un minut, poți crează schimbări pozitive în ritmurile inimii tale, transmite semnale puternice către creier care pot să-ţi îmbunătăţească starea. Aplică această tehnică rapidă la începutul fiecărei dimineţi, înainte sau în timpul telefoanelor, întruniriilor, în mijlocul unei conversaţii dificile, când te simţi copleşit sau presat de timp, sau oricând pur şi simplu vrei să o practici pentru aţi creşte coerenţa. Deasemenea poţi folosi Coerenţa Rapidă oricând ai nevoie de mai multă coordonare, viteză şi fluiditate în reacţii.

Articolul ar fi util si pentru alte persoane? da-i un share
Facebook share
WhatsApp
Telegram
Twitter share
citeste in continuare

lasă un comentariu:

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *