IAN RAMON – Vindecare Reconectiva si Reconectare axiotonala

Glosar cu tehnici de vindecare

 

Ai vreo problema fizica, emotionala sau mentala si vrei sa gasesti o metoda alternativa de vindecare prin plante, tratamente naturiste, tratamente homeopate, vindecare energetica etc. ?
Mai jos gasesti o lista cu aproape toate terapiile existente si o scurta descriere a fiecareia. Alegere inspirata !

Acupunctura = este un tratament ce consta in inteparea anumitor puncte situate la nivelul pielii, puncte ce se afla de-a lungul unor meridiane energetice care formeaza o retea complexa. Scopul tratamentului prin acupunctura este echilibrarea functionarii organismului.

Aerocrioterapie (ACT) = este o ramura a crioterapiei si consta in racirea simultana a intregii suprafete a corpului uman in mediu gazos, cu temperatura extrem de scazuta.

Apiterapie = este o metoda de tratament natural, care se bazeaza pe folosirea produselor apicole (mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, propolisul, veninul de albine) in tratarea diferitelor afectiuni.

Argiloterapie = cura interna cu apa argiloasa sau laptele de argila, cum i se mai spune, reprezinta principala utilizare terapeutica a argiloterapiei. Argila concentreaza in ea magnetismul soarelui, aerului si apei. Ea contribuie la regenerarea tesuturilor, la remineralizarea organismului (absorbtia sarurilor), la eliminarea toxinelor, a gazelor, are proprietati antitoxice, antiseptice, antibacteriologice si de conservare.

Aromoterapia = este ramura terapeuticii de inspiratie naturistã, mai precis fitoterapeuticã, ce urmãreste ameliorarea sau vindecarea diverselor boli, pe calea aromelor si a parfumurilor, respectiv pe calea unor produsi volatili si odoranti, extrasi din plante aromatice, produsi care se prezintã sub forma unor esente naturale sau a unor uleiuri volatile.

Art-terapia = este o oportunitate pentru fiecare de a se exprima liber, spontan şi autentic prin artă. Este o experienţă care in timp duce la implinire personala, vindecare emotionala si profunda transformare. Art-terapia foloseşte ca mijloc de expresie pentru comunicarea gândurilor, emotiilor, atitudinilor: desenul, pictura, modelajul cu plastilină sau lut, colajul din elemente independente (plante sau elemente textile), mişcarea, metafora, teatrul.

Auriculoterapia = este o metodă de reflexoterapie: introducerea acelor în punctele biologic active (punctele acupuncturii) a urechii. Baza metodei de auriculoterapie este faptul că, pe pielea urechii sunt mai mult de 200 de puncte biologic active, fiecare dintre ele răspund pentru funcţia unui anumit organ sau sistem de organe ale corpului uman.

Ayurveda = este practic cel mai vechi sistem de medicină din lume, documentat istoric (>6000 ani) ce provene din india şi are ca scop echilibrul care trebuie sa existe intre trup, suflet, spirit si lumea inconjuratoare. Ca sistem de vindecare foloseste numeroase metode, incluzand dieta, yoga sau preparate din plante, pentru a restabili echilibrul si armonia organismului. Principiile Ayurveda se bazeaza pe 3 tipuri de energii: Vata (aer), Pitta (foc) si Kapha (apa-pamant). Potrivit acestor principii, dieta fiecarei persoane trebuie adaptata in functie de tipul energiei in care se incadreaza.

Balneoterapie = tratament de ape minerale și nămoluri care se aplică unor boli.

Bioenergie / Bioenergoterapie = tratementul cu bioenergie presupune diagnosticarea pacientului la nivel energetic si apoi trimiterea din campul energetic al terapeutului unei cantitati de energie in locurile cu energie mai slaba sau reglarea unor centrii energetici.

Biorezonanta = este o metodă de analiză neliniară, o investigaţie neinvazivă şi fără emisie de radiaţii, folosită pentru a examina starea de sănătate a diferitelor organe, ţesuturi sau chiar celule. A fost utilizată iniţial în chimia organică pentru a determina compoziţia unor substanţe complexe.

Biorezonanta magnetica = este un instrument sensibil la biorezonanta magnetica a campului energetic uman. Printr-un sistem de senzori vibratia emisa de campul energetic uman este transmisa la aparat, care o prelucreaza cu ajutorul calculatorului si a unui soft specializat, face interpretarea, emite un diagnostic, propune cel mai adecvat tratament. Este capabil de corectie energetica de precizie (Meta Terapie) si poate produce remedii homeopatice.

Chiroterapia = este o metoda de tratare si prevenire a disfunctiilor sistemului osos si muscular si a efectelor acestora asupra sistemului nervos. Tehnica propriu-zisa consta in rearanjarea manuala a vertebrelor, restabilind astfel echilibrul coloanei si inlaturand atat durerile de spate, dar si durerile de cap.

Coaching = parteneriat care accelereaza ritmul de invatare al clientului, performanta si progresul acestuia pe plan personal si profesional; un proces care il ajuta pe client sa renunte la ceea ce este acum pentru a deveni ceea ce isi doreste sa devina. Astfel, coaching-ul inseamna trans-formare – un proces de invatare prin re-definire.

Consilierea genetica = este un domeniu medical prin care se care evalueaza riscul de mostenire sau de transmitere a unei boli genetice, se informeaza pacientii si familia cu privire la aspecte ale bolilor genetice, si se ofera suport psihologic cu privire la implicatiile bolii genetice în viata familiei si în societate.

Constelatiile familiale = au ca obiectiv eliminarea tensiunilor profunde din interiorul oamenilor si din cadrul relatiilor intre acestia. Atingem un loc profund al sufletului nostru, din care putem vedea ca totul este o manifestare a iubirii si ca onorand, acceptand si incluzand, devenim liberi. Spre deosebire de terapia de familie, constelatiile familiale nu necesita prezenta tuturor membrilor familiei la sedintele de psihoterapie. In cadrul unei constelatii obisnuite, pacientul (sau terapeutul) alege dintr-un grup de persoane pe cateva care sa-i reprezinte pe membrii importanti (care sa aiba legatura cu tulburarea de care sufera) ai familiei sale (inclusiv pe el/ea insusi/ insasi), sau sa reprezinte concepte esentiale pentru problema pacientului. Apoi pacientul ii aseaza pe acesti reprezentanti in anumite pozitii (intuitiv), el/ea se aseaza langa terapeut si procesul incepe. Pe masura ce fiecare reprezentant isi constientizeaza propriul rol si pe al celor din jur, se poate observa un camp energetic al familiei. Terapeutul va intreba pe fiecare ce simte si va observa unde acest camp trebuie sa fie echilibrat. Acest proces va scoate la suprafata complicatiile sentimentale din cadrul familiei.

Criosauna = este o baie de aer rece si uscat care dureaza intre 1 si 3 minute, in timpul careia organismul este expus unei temperaturi scazute in mod gradual.

Crioterapia = este denumita terapia prin frig, se practica de secole sub diverse forme (comprese reci, gheata etc.).

Crenoterapia = este terapia cu ape minerale . Cuvantul deriva de la grecescul ” krene” care inseamna izvor. Este probabil o metoda de tratament la fel de veche ca si bolile pe acest pamant.

Cristaloterapia = sau vindecare cu cristale. Terapeutii foarte buni de cristaloterapie iubesc cristalele, stiu ca sunt fiinte vii si dezvolta o relatie profunda de iubire neconditionata cu orice cristal folosesc. Fiecare piatra are o energie specifica care are o anumita influenta in corpul uman iar prin intuitie, comunicare cu corpul omului, cu cristalul poate fi folosit pentru a vindeca omul. Se stie ca exista 13 cranii de cristal de cuartz alb pe Pamant create de fiinte cu o cunoastere foarte avansata, printr-o metoda necunoascuta oamenilor de stiinta actuali. Acestea retin o cantitate uriasa de energie si informatii. Se presupune ca atunci cand vor fi aduce impreuna ceva foarte benefic se va degaja pe intreg Pamantul.

Cromoterapia = utilizeaza puterea de vindecare a culorilor. Cromoterapia se bazeaza pe vechea arta a utilizarii culorilor si a luminii in tratarea afectiunilor sau a bolilor de orice fel.

Dietoterapia = reprezinta modalitatea de a utiliza diferitele tipuri de alimente in procesul terapeutic. Reprezinta utilizarea alimentelor naturale sub diverse forme si in diverse combinatii, cu scopul de a ne pastra ori redobandi starea de sanatate. Postul alimentar prelungit, excluderea din alimentatia zilnicã a unor alimente ce pot perturba echilibrul fragil al unui organism bolnav, sunt practici cunoscute din cele mai vechi timpuri, folosite cu scopul de a vindeca boala.

Electropunctura = este o metoda terapeutica de origine chineza, ce se bazeaza pe stimularea punctelor folosite de acupunctura prin curenti specifici folosind ace-electrozi sau electrozi punctuali pe suprafata.
Fitoterapia = (phyton = plantă + therapea = tratament) este o ştiinţă străveche, care foloseşte plantele medicinale, numite şi oficinale, în scopul vindecării.

Fizioterapia = include ansamblul aplicatiilor terapeutice avand la baza utilizarea agentilor fizici. Includem aici undele magnetice, undele mecanice, crio-termoterapia, dar mai ales curentii electrici.

Gemoterapia = este o metoda bioterapica ce utilizeaza extractele obtinute din tesuturi vegetale embrionare proaspete: muguri, amenti, mladite, radicele, scoarta interna a radacinii sau scoarta de pe ramuri tinere, seva sau seminte. Partile tinere ale plantei, recoltate în perioada optima, sunt supuse procedeului de extractie în stare proaspata. Prin continutul în factori de crestere se realizeaza un aport nutritiv cu un organotropism specific: în sfera pulmonara, digestiva, renala, osteo-articulara, cardio-vasculara, cerebrala, cutanata, genitala, etc.

Helioterapie = tratament care constă în expunerea corpului omenesc la acțiunea razelor solare. Folosit în rahitism, reumatism, tuberculoză osoasă, unele boli de piele etc.; baie de soare. Această formă de terapie a fost și este utilizatǎ pentru a trata boli precum psoriazisul, tuberculoza, tulburarile de dispoziție sau insomia. Hipocrate, considerat a fi pǎrintele medicinei, a încurajat utilizarea luminii soarelui pentru a trata o serie de boli. Deși acest tratament a fost folosit și de vechii greci, în cele din urmă a căzut în dizgrație. Helioterapia și-a recapǎtat popularitatea la sfârșitul anilor 1800, atunci când a fost utilizatǎ ca un remediu pentru tuberculoză. Helioterapia poate fi folositǎ și ca un antibiotic natural iar dacǎ aceasta este practicatǎ dimineața devreme, mai precis înainte de ora 09:00, timp de cel puțin 20 de minute, poate ajuta la vindecarea rǎnilor, dar și la eliminarea microbilor din piele. Helioterapia este utilizatǎ, de asemenea, pentru a reduce durerea ȋn caz de nevralgie sau artritǎ. Practicarea acestei metode ȋn mijlocul zilei trebuie evitată, deoarece ȋn aceastǎ perioadǎ razele UV sunt mult mai puternice și pot afecta pielea.

Hidroterapia = este o ramura a medicinei care implica utilizarea externa a apei, pentru a mentine si restabili starea de sanatate a unei persoane. Parintele hidroterapiei este Sebastian Kneipp, un calugar bavarez care a trait in secolul 19. Kneipp considera ca bolile pot fi vindecate prin eliminarea toxinelor din organism cu ajutorul apei. Cele mai importante procedee de tratament cu ajutorul apei sunt urmatoarele: A. Compresele. Compresele calde, compresele cu aburi,compresele reci, comprese stimulente (comprese Priessnitz), comprese alternante. B. Împachetarile umede. Dupa dimensiunea regiunii pe care se aplica ele pot fi: împachetarea inferioara, împachetarea superioara, împachetarea pe trei sferturi, împachetarea trunchiului. C. Frictiunile: partiale, complete sau cu sare. Baile terapeutice. Baile pot fi generale sau locale. In baile generale procedura vizeaza intregul corp si pacientul se cufunda (pina la git sau pina la piept) in apa, iar in cele locale se cufunda in apa numai partile afectate (miini, brate, picioare etc.).Din punctul de vedere al temperaturii apei, baile terapeutice pot fi: bai reci – sub 20 grade Celsius, bai racoroase – la 20-30 grade CelsiusBaie, bai intermediare – 34-37 grade Celsius (numite si la temperatura corpului), bai calde – la 38-39 grade Celsius, bai fierbinti – la 40 grade Celsius si mai mult.

Hipnoterapia = presupune folosirea hipnozei in scop terapeutic. Hipnoza este in primul rand o formă de comunicare, normala, naturala pe care oamenii o folosesc zilnic fara sa-si dea seama. Majoritatea oamenilor cred ca hipnoza este ceva care doar anumiti oameni o pot face insa nu realizeaza ca ei insasi se autosugestioneaza zilnic. De exemplu cati oameni nu-si spun lor insisi “De astazi ma las de fumat!”, “De astazi mananc mai putin”, “De astazi incep sa invat”. Desigur diferenta intre oamenii este eficienta sugestiei. Milton H. Erickson (Arizona SUA) a fost unul din oamenii foarte recunoscuti pentru abilitatea de a hipnotiza oamenii, adica de a induce un om intr-o stare de relaxare profunda, omul ramanand constient, si de a-i da diverse sugestii verbale si nonverbale care sunt duse la indeplinire: fie de a se vindeca, fie de a face lucruri care in mod normal nu crede ca le poate face sau de a face o schimbare dorita in comportament (formarea unor noi obiceiuri). Ulterior doctor Richard Bandler impreuna cu John Grinder au modelat stilul lui Milton, l-au dezvoltat marind rapiditatea inductiei hipnotice si au revolutionat un nou domeniu numit NLP – Astfel au creat o adevarata revolutie in domeniul psihologiei prin utilizarea hipnozei pentru tratarea diverselor afectiuni (mentale, emotionale sau fizice).

Hirudoterapie = este terapia cu ajutorul lipitorilor. Hirudina este substanta pe care se bazeaza aceasta terapie si este identificata in saliva acestor organisme vii. Hirudina actioneaza alaturi de cele 30 substante active pe care le detine saliva lipitorilor stimuland organele interne din exterior, de pe suprafata pielii. Lipitorile se aplica pe anumite zone al pielii in functie de afectiune.

Homeopatie = sistem terapeutic care constă în administrarea în doze foarte mici a substanțelor care, în cantități mari, ar putea provoca unui om sănătos o afecțiune analoagă cu aceea care este combătută
.
Inforenergetica / Radiestezia = se ocupa cu studiul fenomenelor si proceselor mecanice, chimice, electromagnetice, nonfizice (eterice/spirituale) prin masurarea diversilor parametrii ai sistemului studiat cu ajutorul unei anse. In inforenergetica este considerat ca orice fenomen, proces are loc datorita existentei unei cantitati de energie si informatii organizate conform unor algorimi ce pot fi determinati si schimbati. Cateva exemple in care Inforenergetica este folosita sunt: gasirea locului in care exista apa, analiza apei, terapie prin analiza si schimbarea paramentrilor ai oamenilor care doresc cu scopul de vindecare.

Iridologia = este stiinta diagnosticarii unor afectiuni, predispozitii, modificari de functii si structura ale unor organe sau tesuturi, pe baza studiului atent al culorii, semnelor topostabile si topolabile, structurilor si modificarilor irisului uman.

Kinetoterapia = (sau Chineziterapie [din greacă: kinetos – mobil, therapeia – tratament]) este o terapie realizată cu ajutorul mișcării prin care se ȋncearcǎ sǎ se restabileascǎ anumite funcții ale corpului. Kinetoterapia nu este sinonimǎ cu gimnastica medicalǎ, deși o ȋnglobeazǎ. Kinetoterapia utilizeazǎ mișcarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului, tulburare care poate duce la apariția anumitor boli.

Kineziologia = (kinesis = mişcare) metoda cunoscuta sub numele de kinesiologie aplicata, sau testare musculara, il are ca parinte pe Dr George Goodheart Jr. DC chiropractor din SUA, care, in anul 1960 a descoperit faptul ca verificand reactia si raspunsurile muschilor, poti afla o serie de informatii inconstiente despre organismul investigat si nu numai. Cu ajutorul acestei metode de vindecare se pot afla raspunsuri pentru a putea elibera unele probleme fizice sau emotionale comunicand cu inconstientul persoanei prin observarea reactilor musculare.

Laserterapie = tehnologia laser emite impulsuri de energie luminoasa cu scopul de a regla organismul sa functioneze optim. Termenul LASER este un acronim pentru „amplificarea luminii prin emisia stimulata a radiatiei” ( Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation ). Terapia cu LASER este folosita in numeroase ramuri medicale. Este vorba despre radiatii electromagnetice cu lungimi de unda cuprinse între 100 nanometri si 2 milimetri. În functie de intensitatea radiatiilor LASER, variaza atât efectele biologice, cât si indicatiile lor medicale, diagnostice sau terapeutice. LASER-ii au cunoscut domenii de aplicatie medicala multiple: oftalmologie, neurochirurgie, stomatologie, dermatologie, cardiologie, ortopedie, ORL, ginecologie, urologie. Pentru tratamentul bolilor aparatului locomotor, LASER-ul de intensitate mica ( 10 -90 mW ) este folosit în cadrul balneofizioterapiei.

Logopedie = Din punct de vedere etimologic, termenul de LOGOPEDIE desemneaza stiinta care se ocupa cu educarea (paidea) vorbirii (logos – cuvant).

Logoterapia = reprezentata prin trei aspecte: A. studiaza limbajul, previne tulburarile acestuia, creeaza conditiile pentru o mai buna adaptare a persoanei la mediu, in vederea integrarii acesteia in colectivele din care face parte. B. Are scop educativ contribuind la formarea individului, sprijinind institutiile de invatamant in facilitarea procesului instructiv-educativ. C. Studiaza cauzele care provoaca tulburarile de limbaj, cat si conditiile favorabile dezvoltarii vorbirii corecte.

Ludoterapia = este o metoda de tratare a bolilor mintale cu ajutorul jocului. Ea se mai numeste si terapie prin joc. In epoca moderna ludoterapia este principalul mijloc terapuetic folosit in tratarea problemelor emotionale la copii. Jocul este fundamental in viata copiilor.

Magnetoterapia = este o terapie cu magneti. Tratarea diferitelor simptome cu ajutorul magnetilor.

Tehnica Rejuvance = este o metoda manuala, complet naturala de tratament facial, ce se bazeaza pe principiile fiziologice ale corpului si astfel incurajaza structurile fetei sa-si recapete vitalitatea. Nu se folosesc seruri, creme sau electricitate. Este o “atingere” delicata dar eficienta, care reintinereste si improspateaza fata, conferind simultan si o relaxare totala a corpului, o senzatie intensa de euforie, asociata cu starea de bine. Este o tehnica holistica, pentru ca se adreseaza corpului, mintii si sufletului. Rejuvance influenteaza simultan toate aceste trei nivele, ca orice alta metoda complementara sau alternativa de tratament.Rejuvance poate fi considerata o tehnica de masaj facial, de reintinerire, dar cuvantul masaj nu este potrivit, pentru ca miscarile Rejuvance sunt delicate si usoare. Aceste miscari specifice, ca o mangaiere, se adreseaza pe rand tuturor tesuturilor moi ale fetei, superficiale sau de adancime (piele, tesut conjunctiv si muschi), restabilind fluxul normal al nutrientilor, eliberand aderentele si conferind elasticitate pielii si tonus muschilor.

Masajul = este un termen general pentru actiunea de presare, frecare si manipulare a pielii, muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Terapeutii in masaj folosesc, de obicei, mainile si degetele pentru masaj, dar pot utilizat si antebratele, coatele si chiar picioarele. Tehnicile de masaj variaza de la tehnici usoare, la cele care presupun presiuni profunde. Exista mai multe tipuri diferite de masaj, printre care: masajul suedez, masajul profund al tesuturilor, masajul sportiv, terapia prin masaj a punctelor de declansare, masajul tibetan, etc.

Meloterapia = inseamna vindecare prin muzica. Muzica ajuta la generarea unei stari de bine, de bucurie prin deconectarea de omului de la ceea ce-l perturba astfel s-a observat ca mentinerea unei stari de bine, de bucurie, de pace interioara permite regenerarea corpului. Sunetele Solfeggio s-au dovedid a fi exact frecventele care vindeca omul pe toate nivelele.

Mesmerism = metodă terapeutică bazată pe magnetismul animal. Metoda inventata de Franz Anton Mesmer, un doctor german care a observat ca exista un transfer energetic intre toate fiintele vii. Pornind de la teoria sa a fost dezvoltata hipnoza. In general hipnoza si mesmerismul sunt considerate a fi una si aceasi.

Moxibustie = utilizarea caldurii în aplicatii locale este o tehnica straveche de ameliorare a durerilor cronice. Medicina chineza foloseste o tehnica de aplicare a caldurii pe punctele de acupunctura numita moxibustie, obtinând efecte de amploare limitata dar de amploare mare. Se foloseste pulberea unor plante, cel mai adesea Artemisia vulgaris (pelinta). Procedul se aplica în boli de tip Frig (Yin): boala artrozica, prostatita, cistita, enurezis, tulburari de dinamica sexuala etc. cât si în boli de tip Insuficienta (Xuo): astenii.Moxa actioneaza prin caldura pe care o emite (radiatia emisia prin arderea moxei are o lungime de unda de cca. 9000A°, comparativa cu cea a laserilor reci) cât si prin substantele bioactive ale plantei din care este facuta moxa.

NLP/Programare neuro-lingvistica = Programarea neuro-lingvistică, abreviată NLP, a fost creată in jurul anului 1976 de Richard Bandler (matematician și student în terapia gestalt) și John Grinder (lingvist). Ei și-au propus să descopere structura excelenței umane. NLP poate fi definită ca „studiul structurii trăirilor subiective“, având ca obiect de studiu descoperirea (elicitarea) si modificarea structurilor („programelor“) care iau nastere din interactiunea complexă dintre creier/sistem nervos („neuro“), limbaj („lingvistic“) si mediul inconjurator. Demersul lui Bandler si Grinder a fost îndreptat spre gasirea răspunsurilor la întrebarea cum anume functionează oamenii și mai puțin la cea privitoare la cauza comportamentului uman. De aceea orientarea acestei metode este pe solutie si pe proces. In esenta ei, NLP desemneaza o atitudine de curiozitate, pasiune și dedicare în studiul comportamentului uman și al modalităților de îmbunătățire al lui.

Osteopatia = este o metoda profilactica si terapeutica ce actioneaza in scopul restabilirii echilibrului biomecanic al intregului organism. Ea este conceputa ca o metoda de corectare, atat cat este posibil, a coloanei vertebrale pentru ameliorarea tulburarilor induse de patologia si disfunctiile acesteia. Tratamentul se desfasoara prin manipulari la nivelul zonei afectate, terapeutul punand in aplicare cunostintele si capacitatile senzoriale pentru identificarea problemelor din organism.

Ozonoterapia = reprezinta o terapie bazata pe injectarea sau insuflarea in organism a unei anumite cantitati de ozon, prin diferite tehnici, care in anumite domenii de patologie a permis obtinerea unor rezultate terapeutice de neasteptat, datorate actiunii directe a ozonului in cursul aplicatiilor locale, de tip dezinfectant, revitalizant si trofic, datorita actiunii antialgice si miorelaxante, precum si datorita efectului puternic antibacterian si virustatic de tip sistemic al ozonului.

Parapsihologia = este o pseudoștiință ce se ocupă cu studiul unor fenomene pe care percepția noastră uzuală nu le poate explica imediat și care se derulează într-un alt plan decât cel al universului newtonian. Descrierea și definirea acestor fenomene stau la baza parapsihologiei.

Qigong (Chi Kung) = este un sistem chinezesc antic de cultivare a sănătății, vitalității și longevității, cât și de evoluție spirituală. Bazat pe principiile clasice ale Taoismului, Qigong oferă o cale de autocultivare ce presupune armonia între toate nivelurile ființei umane (fizic, psihic și spiritual), armonia cu natura și progresul constant și natural, evitând excesele și accidentările posibile în alte discipline fizice și, în acelați timp, evitând retragerea din lume caracteristică altor căi spirituale.

Prananadi = este o tehnică terapeutică de tip energetic, metodă de vindecare și dezvoltare personală de proveniență tibetană.

Presopunctura = este o arta de vindecare antica, folosind degetele pentru a apăsa treptat, puncte-cheie de vindecare, care stimulează abilitatile de regenerare ale organismul.

Psihologia = (din limba greacă: ψυχή psyché = suflet, λόγος logos = știință) este știința care studiază comportamentul uman, inclusiv funcțiile și procesele mentale ca inteligența, memoria, percepția, precum și experiențele interioare și subiective cum sunt sentimentele, speranțele și motivarea, procese fie conștiente, fie inconștiente.

Psihoterapia = este un domeniu interdisciplinar, situat la granița dintre medicină și psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale. (definiția dată psihoterapiei de către FRP- Federația Română de Psihoterapie).

Reconectare(Dr.Eric Pearl) = sunt mai multe perspective prin care putem oferi o definitie a procesului de Reconectare personala, metoda descoperita de Dr. Eric Pearl. Tehnic Reconectarea este procesul prin care meridianele tale energetice sunt atasate la liniile axiotonale (o grila de energie, lumina si informatie de o dimensiune superioara conectata cu intreg Universul). Prin Reconectare esti saltat intr-un nou program al creatiei, te reintegrezi cu aspectele tale superioare si totalitatea Universului. Inclusiv structura fizica se schimba in profunzime permitand regenerarea foarte rapida a corpului. Deasemenea evolutia ta spirituala este mult accelerata, esti adus pe calea ta iar daca esti pe calea ta lucrurile vor prinde o viteza mult mai mare spre binele evolutiei tale. Este un proces care se face o singura data si este permanent pe viata! Vindecarea Reconectiva n-am trecut-o aici deoarece transcende orice tehnica avand si putere de vindecare mult mai mare decat tehnicile obisnuite. Mai multe puteti citi pe prima pagina www.ianramon.ro

Reflexologia = functioneaza pe ideea de bază este că există anumite corespondenţe între organele afectate şi unele zone de la suprafaţa corpului. Altfel spus organele şi anumite funcţii fiziologice prezintă proiectii pe corp. Este o alta denumire pentru presopunctura.

Reiki = este o terapie, o tehnica prin atingere pacientului cu palmele si transferarea energiei universale (Ki) in scopul de a vindeca. Deasemenea in Reiki se invata folosirea unor simboluri care au o anumita energie specifica. Tehnica reiki a fost descoperita de japonezul Mikao Usui 1922 care ulterior a invatat si a initiat profesori care sa predea si altora.

Sacroterapie = inseamna vindecarea prin rugaciune si credinta. Rugaciunea daca este facuta corect poate ne orienteaza catre Energia Divina eliberandu-ne de greutatile pe care le intampinam.

Salinoterapie = din numele ei ne dam seama ca este o terapie cu ajutorul sarii. Sarea are capacitatea de a emana aerosoli, in conditii de temperatura si umiditate bine controlate. Salinoterapia implica pe de o parte, inhalarea pe caile respiratorii a aerosolilor salini, iar pe de alta parte, absortia aerosolilor salini prin intermediul pielii. Terapia cu aerosoli salini sau salinoterapia se numără printre cele mai eficiente tratamente în afecţiunile respiratorii iar curele în saline pot calma tusea fumătorilor, astmul bronşic, pot vindeca sinuzitele şi sunt recomandate în tratamentul rinitelor alergice. Salinele pot fi naturale sau artificiale.

Shiatsu = Etimologia cuvantului SHIATSU este SHI – deget si ATSU – presiune, apasare. In esenta, SHIATSU inseamna exercitarea de presiune cu degetul. Dar manevrele masajului SHIATSU contin si presiune exercitata cu palmele sau cotul, pe punctele de acupresura. Masajul SHIATSU este denumit uneori si fizioterapie japoneza sau acupunctura fara ace pentru ca actioneaza pe principiul traseelor meridianelor energetice. Acest tip de masaj, prin presiunea exercitata sub un anumit unghi si o anumita perioada de timp, are rolul de a debloca si reechilibra aceste trasee energetice prin eliminarea punctelor de blocaj (TSUBO).

Silvoterapia = este o metoda terapeutica de prevenire si vindecare a bolilor cu ajutorul arborilor. Arborii au energii variate, specifice fiecarei specii si iti poti da seama imediat prin felul in care te simti cand privesti diferiti arbori. Oricine poate simti ca exista o diferenta de la prima privire intre speciile de copaci. Fiecare iti da o stare diferita. Arborii pot oferii energii necesare omului sau pot lua energii care sunt in surplus. Foloseste-ti instinctul si vei gasi arborii cei mai potriviti pentru tine cu care sa te conectezi.

Talasoterapie = sau cura heliomarina este o metoda naturala de a te vindeca, de a te echilibra folosind proprietatile terapeutice ale apei marii, soarelui, namolului si algelor marine.

Tehnica eliberarii emotionale (EFT) = este procedura care se mai numeste si acupunctura emotionala deoarece combina stimularea centrilor energetici din capetele meridianelor – prin batai usoare (presopunctura) – cu elemente de stimulare a emisferei cerebrale stangi (afirmatii, numarare) si ale emisferei cerebrale drepte (fredonare, rotiri de ochi), in timp ce ne indreptam atentia pe ceea ce inseamna durere, amintiri nefericite, emotii care ne provoaca disconfort, diferite adictii, pofte, etc.

Tehnica Radianta = sau Real Reiki face parte din tehnicile energetice folosite în scop de tratament, întreţinere si evolutie spirituala. Pe pagina oficiala a sitului de Tehnica Radianta se spune ca ar fi sistemul orginial transmis de Usui Reiki Ryoho, maestrul care a transmis prima data acest sistem de initieri. Din acest motiv a fost denumit “Real Reiki” (Reiki Real) de catre profesoara Dr. Barbara Ray care ulterior primirii initierii in cele 7 nivele in Reiki a vrut sa se diferentieze de ceilalti profesori in ideea in care ea pastreaza si preda invatatura originara asa cum i-a fost transmisa de maestra sa. In ziua de astazi exista o vasta clasificare de Reiki pentru ca foarte multi profesori au dorit sa aduca schimbari, sa ii dea o nota personala, sa incerce sa aduca imbunatari sistemului.

Tehnica Raindrop = combina aromaterapia cu Tehnicile tibetane Vita Flex (“vitalitatea prin reflexe”) si masajului in aplicarea uleiurilor esentiale pe diverse portiuni ale corpului. Prin aceasta combinatie se creaza pentru pacient o experienta relaxanta care ajuta individul sa se echilibreaze mental, emotional si fizic.

Terapia Cranio-Sacrală = este o terapie blândă care are ca scop intensificarea activităţii sistemului cranio-sacral, adică locul în care creierul şi măduva spinării funcţionează. Terapia Cranio-Sacrală este o metodă de evaluare şi corecţie, care stimulează procesul natural al corpului de auto-corectare şi auto-vindecare, şi mecanismul individual de însănătoşire naturală şi disipare a efectelor negative. Poate fi folosită si preventiv, pentru întărirea sistemului imunitar şi a rezistenţei la îmbolnăvire.

Terapia cu luminari = presupune arderea unor lumanari speciale (ex: lumanarile terapeutice TADE) in anumite locuri specifice de pe corp in functie de afectiunea care se doreste a fi tratata. Terapia cu lumanari face parte din categoria terapiilor Orientale, din stravechea India si este practicata de pe vremea samanilor. Lumanarile sunt lucrate manual, folosindu-se o panza din in imbibata in ceara de albine, uleiuri aromatice din plante medicinale si extract de curcuma. Aceasta este o planta indiana cu un puternic efect antiinflamator si depurativ, desi noi in Romania, o folosim drept condiment alimentar. Prin ardere focul fiind un catalizator, sunt eliberate energiile latente pozitive, care demareaza procesul de autovindecare al organismului.

Terapie ABA (Applied Behavior Analysis / Analiza comportamentala aplicata) = presupune invatarea comportamentelor sociale, motorii si verbale, precum si abilitatile de rationament, de rezolvare a problemelor. Terapia ABA este in mod deosebit utilizata pentru a-i invata pe copii cu autism comportamente pe care acestia nu le pot invata singuri, asa cum se intampla in cazul copiilor tipici. ABA se bazeaza pe observarea comportamentului, recompense pozitiva si prompt (ajutorul minim dar suficient oferit copilului pentru a indeplini o sarcina) pentru a preda/invata pas cu pas un comportament. Comportamentul unui copil este intarit cu o recompensa atunci cand raspunsul este corect. Comportamentele nedorite sau cele care interfereaza cu invatarea abilitatilor sociale sunt observate cu atentie. Scopul este determinarea trigger-ului (factor declansator) pentru comportamentul respectiv, precum si observarea a ceea ce se intampla dupa manifestarea acelui comportament, ce anume intareste comportamentul respective. ABA este stiinta comportamentului uman. Analiza comportamentala aplicata este un proces de interventie sistematica bazat pe teoriile invatarii, care are drept scop dezvoltarea unor noi comportamente.

Terapie Bowen Bowtech = se bazeaza pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie. Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Tehnica Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica:

Terapie cu animale = s-a observat de foarte multi ani ca majoritatea animalelor au un efect foarte pozitiv asupra oamenilor. In prezenta animalelor (caine, pisica, delfini, cai etc.) oamenii devin mai optimisti, se deschid catre a comunica cu semenii lor. Una din cele mai cunoscute terapii este cea cu ajutorul delfinilor. S-au observat clar efectul de vindecare pe care delfinii il au asupra oamenilor care interactioneaza cu ei si au incredere in ei.

Terapie cu bioptron = Tratamentul cu Lumina tip Bioptron, foloseste un aparat care are un anumit spectru al luminii, asa cum se intalneste si in radiatia solara, excluzand insa radiatiile potential nocive, precum cele ultraviolete.

Terapie cu ingeri / Angel Therapy = sau vindecare cu ajutorul ingerilor – inveti sa te conectezi cu ingerii tai, sau sa comunici mai clar cu ei astfel incat sa primesti constient/inconstient ghidarea lor pentru a depasi problemele care te preocupa, pentru a intelege cazua anumitor lucruri, evenimente relevante pentru tine si desigur pentru a te vindeca.

Terapia florala Bach = este o metoda alternativa de vindecare descoperita de dr. Edward Bach intre anii 1930 – 1936. Dr. Bach si-a petrecut sapte ani pentru descoperirea si realizarea celor 38 de remedii florale utile celor 38 de stari mental-emotionale ce stau la originea bolilor. Acestea au fost impartite in sapte categorii corespunzatoare celor sapte dezechilibre mental-emotionale existente in fiinta umana: 1.Remedii pentru frica. 2.Remedii pentru incertitudine. 3. Remedii pentru lipsa atentiei asupra prezentului. 4. Remedii pentru sentimentul de singuratate. 5.Remedii pentru hipersensibilitate fata de influentele exterioare. 6. Remedii pentru disperare si deznadejde. 7. Remedii pentru grija excesiva pentru bunastarea celorlalti.

Terapie geotermala = cunoscut şi sub denumirea de „terapie prin pietre”, tratamentul geotermal este una dintre cele mai căutate practici de masaj în staţiunile balneoclimaterice din întreaga lume. Combinarea pietrelor reci cu cele fierbinţi reprezintă un tip foarte eficient de masaj şi de tratament antistres. Scopul este restabilirea echilibrului energetic al corpului. Terapia cu roci vulcanice este bazata pe disciplinele orientale, potrivit carora exista 7 puncte energetice vitale denumite chakra, dispuse de-a lungul canalului central al corpului uman. Aceste centre energetice sunt legate de anumite organe ale corpului, energia fiind distribuita in intreg organismul prin diverse canale energetice. Canalele energetice traverseaza corpul si sunt in legatura cu organele respective.

Terapia Gerson = este un tratament sigur, natural, dezvoltat de Dr. Max Gerson în 1920, care folosește alimente ecologice, stoarcerea, clisme de cafea, dezintoxicare şi suplimente naturale pentru a activa capacitatea organismului de a se vindeca. “Terapia Gerson presupune 3 paşi importanţi care trebuie efectuați simultan. Primul pas este detoxifierea prin clisme de cafea. Al doilea pas este dieta Gerson, care furnizeaza substanțele nutritive esențiale, inclusiv enzimele de la 13 pahare pe zi de legume proaspete si suc de fructe. Al treilea pas este suplimentul deficit de nutrienţi, în special potasiu, iod, şi hormoni tiroidieni. Suplimentare sunt utilizate, care includ niacina, pancreatin, ulei de semințe de in, ulei de ricin, coenzima Q10, Wobe-Mugos produse enzima, laetrile, ficat brut sau vitamina B12 injecţie, şi gastro-intestinale produse de enzime. Terapia are ca scop de a restabili la normal celulele bolnave din organism.
Orice terapie prin care se ia in considerare intregul sistem uman de la corp fizic, emotional, mental si spiritual.

Terapie posturala = vindecare prin folosirea unor pozitii ale corpului.

Terapie prin dans = vindecare prin dans care poate fi sub variate forme. Sunt diverse idei, metode prin care s-a observat ca omul isi revine la starea naturala de bine, la echilibrul natural. Una din cele mai eficiente forme este dansul liber pe cele 5 ritmuri propuse de Gabrielle Roth. Dansezi pe fiecare ritm lasand corpul sa se miste liber.

Mind Synergy Millenium = este un dispozitiv de stimulare audio-vizuală a creierului pentru a induce anumite tipare
ale undelor cerebrale care s-a observat ca au un efect benefic asupra corpului.

Quantum Touch (Atingere Cuantică) = este o tehnică de vindecare energetică care se bazeaza pe principiul rezonantei. Prin anumite tehnici terapeutul induce o stare de vibratie in palmele sale astfel incat sa aduca vibratia optima in locul pe care il atinge la omul cu probleme.

YUMEIHO® = este o metoda terapeutica bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp uman in vederea pastrarii sau ameliorarii starii de sanatate; cuprinde circa 100 de manevre care se efectueaza asupra intregului corp al pacientului. Este cunoscuta si sub denumirea de “Metoda de îndreptare a coxalelor, masaj si presopunctura” sau “Masaj special Oriental Saionji”, insa denumirea originala este TERAPIA YUMEIHO®. TERAPIA YUMEIHO® consta in aplicarea metodica a unui ansamblu complex de procedee manuale si exercitii fizice in scopul restabilirii echilibrului functional al organismului uman, astfel fiind eliminate sau ameliorate o gama variata de tulburari care pot genera atat imbolnaviri acute cat si suferinte cronice.

Termoterapie = Proces ce consta in utilizarea caldurii in scopuri terapeutice. Procedurile sunt variate, ca de exemplu termoterapia uscată utilizează procedurile hiperterme: impachetare cu parafina, impachetari cu namol, impachetari cu nisip si bai cu nisip.

Theta Healing = este un set tehnici care ne permit sa accesam starea alfa si theta a creierului pentru a schimba ganduri, credinte care acum ne limiteaza si nu mai dorim sa le mentinem.

Yoga = in sanskrita “yoga” inseamna “a uni”. Este un sistem de practici si discipline din India antica ce are ca scop principal atingerea unei stari de pace si echilibru prin unirea tuturor corpurilor fizice, mental si spiritual ca persoana sa functioneaze ca un intreg,

Articolul ar fi util si pentru alte persoane? da-i un share
Facebook share
WhatsApp
Telegram
Twitter share
citeste in continuare

lasă un comentariu: